De dokwerker

Herdenking 2021

Het was dit jaar 80 jaar geleden dat de Februaristaking plaatsvond. Ondanks de strenge coronamaatregelen was het mogelijk met een beperkt gezelschap een herdenking te organiseren op het Jonas Daniël Meijerplein, bij de Dokwerker.. Omdat de NOS de herdenking live uitzond op NPO1 kon iedereen het thuis volgen en er op die manier toch een beetje bij zijn.

Lees verder

Rondom de herdenking

Er zijn dit jaar rondom de herdenking heel veel mooie publicaties, tentoonstellingen en podcast uitgebracht.  Zo is er de tentoonstelling “Wees moedig” in het verzetsmuseum maar ook in het Stadsarchief is een expositie over de Februaristaking. Parool en Verzetsmuseum maakten de podcast “Wees Moedig” met verhalen van nabestaanden, maar ook Rob Trip bracht een podcastserie uit over de Februaristaking.  

De indrukwekkende schildering van Kamp Seedorf bij het Muiderpoortstation zorgde 25 februari voor een spontane extra bloemlegging, zondag 21 februari gaven jongeren van Theater Na de Dam een indringende audiowandeling aan publiek en School der Poëzie brachten een bundel uit met een bloemlezing van scholieren-gedichten van de afgelopen jaren. En dan was er ook nog, de avond voor de herdenking, het gesprek in De Balie tussen Abdelkader Benali, Chaja Polak en Natascha van Weezel, onder leiding van Natasja van den Berg, met de titel ‘Kunnen we nog praten‘?

Deel dit via

Contact

       Comité Herdenking Februaristaking 1941

Ridderspoorweg 66

1032 LL Amsterdam

tel: 020 – 5287129

info@februaristaking.nl